shutterstock_141797656Afgeleid met het nieuwsoverzicht van Facebook, heb ik een paar foto’s gezien van een verre vriendin waarmee ik kort geleden weer contact heb. Zij doet mee aan de uitdaging en plaats altijd hele elegante foto’s van haarzelf. Ik geef toe dat ik het niet begreep. Soms had ik de indruk dat zij een beetje kapsones had en dat zij wilde opvallen! Maar, tegelijkertijd, ging ik tegen deze gedachtes in en probeerde te denken dat zij een reden had om zich op die manier te gedragen.

Ik was uiteraard heel benieuwd en dacht :”Godllywood, wat is dit in Gods naam?”

Toen begon een andere collega ook foto’s en commentaren te plaatsen over de uitdaging. Zij was ook altijd mooi en elegant (mooier en eleganter dan zij normaal gesproken was!) Maar iets anders trok mijn aandacht dit keer op een speciale manier. Op een foto had zij mij getagd en stuurde het naar mij met tederheid. Zij zei dat het deel uitmaakte van haar GodllywoodUitdaging van die week. Dat vond ik heel mooi en raakte heel erg geïnteresseerd in de groep. Ik heb erover gezocht op het internet en vond het volgende:

“Het is een groep van vrouwen van God die graag hun deugden willen ontwikkelen en betere personen willen worden.”

Ik werd meteen VERLIEFD OP HET VOORSTEL! Iets in mijn innerlijk smeekte inderdaad voor een vernieuwing, een verandering. Ik ben van God en wil dit graag uitstralen in alles wat ik ben. Ik heb toen besloten om zelf mee te doen met de Uitdaging.

Ik vond de Sisterhood Page op Facebook leuk, maar ik was een beetje bang om de foto’s van mijn taken te publiceren. Ik dacht dat iemand mij het kon verwijten door mijn vrijmoedigheid om de Uitdaging te doen, terwijl ik niet eens deel uitmaakte van de Officiële Groep. Maar toen begreep ik dat wanneer we iets heel leuk vinden, wij anderen ook erover adviseren. Dit is wat ik doe wat betreft de Godllywood Uitdaging.

Er gebeuren speciale dingen in mijn leven door elke taak ( ik ben in uitdaging #10) en zelfs mijn twaalf jarige dochter en haar dertien jarige vriendin doen met mij mee! Ik doe nu (goede) dingen die ik mijzelf nooit zag doen en zie de dingen die voor mijn ogen waren, maar niet besefte dat het daar was! Hieronder zijn er een paar:

  • Dagelijks de Bijbel lezen met plezier – Dat deed ik alleen in mijn jeugd toen ik in het geloof begon. De tijd ging voorbij en door het volwassen worden, samen met de thuis en professionele verantwoordelijkheden, kon ik geen tijd en moed vinden om dagelijks de Bijbel te lezen en als gevolg daarvan, ook niet te bidden “en ALS GEVOLG DAARVAN” (!) ook niet voor mijn gemeenschap met God te zorgen – iets dat fundamenteel en onbetwistbaar is in het leven van elke christen.

* Ik laat mijn vrouwelijkheid opbloeien – God heeft de man en de vrouw niet voor niets anders van elkaar geschapen. Een ieder van ons heeft een rol. In de huidige dagen probeert de vrouw gelijk aan de man te zijn en in deze competitie kan de vrouw haar vrouwelijke kant “vergeten”. Ik probeer, onder anderen, het plezier te redden om om er mooi uit te zien niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Ik vond jurken niet mooi en make-up nutteloos en heel onhandig. Nu vind ik het zelfs leuk om te doen!

* Naar mijn naaste kijken met goede ogen – Doordat ik een gemeenschap met God heb is dit makkelijk geworden. Ik ben gelukkig! Geliefd te zijn door mijn naaste wanneer ik hem met goede ogen kijk is heerlijk, want als ik er goed over denk, wordt dit weerspiegelt in mijn manier van mensen behandelen en in mijn woorden. Ik ben opener met de mensen en dit brengt voordelen voor mijzelf. Een voorbeeld hiervan is dat een buurvrouw een goede reden had om tegen mij te zijn en ik merkte dit niet eens! In uitdaging #9 kwam haar beeld in mijn gedachtes (dit kwam echt door de Heilige Geest, want ik ben er zeker van dat deze uitdaging iets van God is) samen met de herinnering van een klein negatief ongeluk dat ik met haar heb gehad. In mijn ogen was het echt klein! Niets groots… Maar ik merkte dat zij een blokkade jegens mij had na deze gebeurtenis. Toen besloot ik om “uit mijn routine te komen” en haar te bezoeken met de bedoeling om mij te verontschuldigen voor wat er gebeurd was 

(ook al dacht ik in mijn diepste dat ik gelijk had in het verhaal). Nou, wat er gebeurd is, is dat door het feit dat ik open was voor een eerlijk gesprek, ik merkte dat ik geen gelijk had in het verhaal! Ik kon haar versie horen over wat er gebeurd was en ik heb mij eerlijk verontschuldigd.

  • Ik bereik mensen voor God – De Heilige Geest gebruikte mij om een collega te bereiken die door serieuze familieproblemen heenging. Zij is de Heer Jezus aan het zoeken en vertelde dat dit het verschil heeft gemaakt in haar leven. Zij is vernieuwd! Ik die lauw was in het geloof, ontvang ook deze vernieuwing en ik ben heel blij om opnieuw door God gebruikt te kunnen worden. 

Dit is alleen een beetje van wat de Godllywood Uitdaging in mijn leven is geweest. Als ik elke ervaring in deze tekst zou vertellen, zou het heel lang worden. In mijn relatie met de mensen (familie, vrienden, werk en buren) en in mijn innerlijk gebeuren er schitterende dingen! Deze week ben ik bezig met de uitdaging #10 en ik ben diep in mijzelf gaan duiken. Met veel conflicten en een onevenwichtigheid in mijn innerlijk, heb ik besloten om een paar concepten te veranderen en opnieuw te beginnen door uit het water, God en de Heilige Geest geboren te worden. Zo investeer ik in de Eeuwigheid.

Ik bedank mijn Heer Jezus, want door het feit dat ik “toevallig” Godllywood heb leren kennen, is dit een verschil aan het maken in mijn leven. Zie Zijn zorg voor mij!

Itamara

Deze boodschap is van: cristianecardoso.com 

Advertisements